mosman semi transformation

project description
A thoughtful addition to the rear of an existing semi-detached home, this addition adds a tall space with large north facing windows looking to the rear garden. The new space includes an elevated roof + ceiling with highlight windows adding to a sense of space and providing a light filled interior. Kitchen and bathroom are elegant functional spaces with minimal aesthetic of white, grey and marble.

© 2004 – 2018 sandberg schoffel architects – all rights reserved | admin | webmaster

sandberg schoffel architects | telephone: +61 (0)2 8958 3270 | email: sandbergschoffel@bigpond.com

smiths lake house

project description

Set on a sloping site above Smiths Lake, this weekender is divided into living and sleeping pavilions stepping down the site and connected by a butterfly roof covered stair.

Envisaged as a luxuriously simple getaway, the design is a low cost, low impact solution to a sensitive and beautiful location.

The location is within a flame zone bushfire area so the building is designed to minimise fire damage including fire protection sprinklers on the roof which can also cool the house when needed with collected rainwater.

Photographer: Michael Sandberg

© 2004 – 2018 sandberg schoffel architects – all rights reserved | admin | webmaster

sandberg schoffel architects | telephone: +61 (0)2 9969 7609 | email: sandbergschoffel@bigpond.com